lördag 16 maj 2009

Kanelkaka

2 ½ dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
175 gr margarin
2 ½ dl strösocker
2 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Fyllning:

1 dl strösocker
1 tsk kanel

Blanda gräddfil med bikarbonaten och ställ åt sidan.
Rör margarin och socker pösigt.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ner det i smeten omväxlande med gräddfilen.
Varva ner smeten med fyllningen i en smord och bröad form....

(Jaha!! Nu fattar jag, jag har alltså gjort fel. Men kakan blev ju god ändå ju... fast jag fattade inte först varför det skulle vara så mycket socker och kanel PÅ kakan... hahaha... jaja....ursäkta...nu fortsätter jag med receptet.)

1½ - 2 liter ska formen rymma.
Avsluta med socker/kanel över kakan.
175 grader - c:a 1 timme.
Stjälp upp kakan med den "lätt" knäckiga ovansidan uppåt. Hahaha

Inga kommentarer: